Musik kan framkalla en hel del olika känslor för oss människor. Men det kan även hjälpa husdjuren. Att äga ett husdjur är ett stort ansvar och i vissa fall händer det att du måste lämna din hund eller katt ensam hemma en stund. Ett bra sätt att få husdjuret att känna sig lugn är genom att spela musik. Det kan bland annat leda till att djuret inte känner sig lika ensamt.

När du skaffar ett husdjur finns det många saker att tänka på, som att skaffa kattförsäkring eller hundförsäkring, köpa djurmat, leksaker, en bädd och mer. Att skaffa kattförsäkring eller djurförsäkring är en av de viktigaste delarna. Men en annan viktig del är att du vet hur du ska ta hand om ditt djur, och det innebär även att ta reda på vad du ska göra om djuret måste vara ensamt några timmar.

Musik som matchar hjärtslagen

Det har gjorts flera undersökningar om hur djur reagerar på musik. Det sägs bland annat att katter tycker bäst om musik som har en takt som påminner om deras hjärtslag. Det innebär att låtar som har ett ganska snabbt tempo kommer få din katt att känna sig mer tillfredsställd. Exempel på låtar kan vara Cascadas Everytime We Touch, Basshunters Boten Anna och Crazy Frog av Axel F. Det finns dock fler spellistor med musik som sägs passa bäst för ditt husdjur.

Musik katter tycker mindre bra om

Förutom bra musik till husdjuren finns det även låtar som det sägs att djur, framförallt katter, inte tycker om. Det är bland annat dessa:

Det du kan göra för att hitta musik som lugnar din katt eller hund är att spela olika låtar. Välj gärna musik som har olik takt för att se vilken som de reagerar bäst på. Sedan kan du starta en spellista med de bästa låtarna ifall du måste lämna husdjuret ensamt hemma under ett par timmar.

april 12, 2022

hamilton